У Римі відбулась міжнародна конференція «Кримська платформа: стратегічний шлях до завершення окупації»

від Стожари

У Римі в Інституті міжнародних відносин – IAI відбулась міжнародна конференція «Кримська платформа: стратегічний шлях до завершення окупації».

Про це йдеться на сторінці посольства України в Італії у Фейсбук.

З вітальною промовою до учасників заходу звернувся Президент Інституту міжнародних справ Фердинандо Неллі Ферочі, а головними спікерами конференції виступили заступник Міністра закордонних справ України Микола Точицький, заступник Міністра закордонних справ Італії Б. Делла Ведова, експерт у сфері міжнародного права та захисту прав людини Міжнародного центру перспективних досліджень Анастасія Галушко та керівник Українського форуму в Chatham House (Великобританія) Орися Луцкевич. Модератором заходу була провідний експерт Інституту міжнародних справ Nona Mikhelidze.

“Відкрив конференцію Заступник Міністра закордонних справ України М.Точицький, який у своєму виступі поінформував присутніх у залі, а також глядачів, які мали змогу слідкувати за роботою конференції в онлайн-трансляції, про актуальну ситуацію на території тимчасово окупованого Криму та пріоритети дипломатичної ініціативи Кримська платформа, яка була заснована цього року за ініціативи Президента України Володимир Зеленський з метою об’єднання зусиль цивілізованого світу заради деокупації українського півострова”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу, заступник Міністра закордонних справ Італії Б. Делла Ведова вчергове підтвердив, що Італія, спільно з іншими країнами ЄС, не визнає спробу анексії Криму з боку РФ та підтримує санкційну політику, спрямовану на примушення агресора діяти у рамках міжнародного права. Крім того, ним було відзначено, що Італія занепокоєна численними випадками переслідувань кримськотатарських активістів на території Кримського півострову.

Експертну оцінку агресії РФ проти України надали фахівці-міжнародники А.Галушко та О.Луцкевич, які наголосили на важливості продовження санкційної політики проти агресора та необхідності об’єднання зусиль у контексті зменшення залежності Європи від російських енергоносіїв.

Захід завершився змістовною дискусією щодо шляхів деокупації Криму та актуальної ситуації на півострові.

Проведений в Італії захід став черговим сигналом світової спільноти Росії про незмінність формули «Крим – це Україна».

Схожі публікації

Залишити коментар