У Румунії пройшов 2-й фестиваль «Свято українського фольклору»

від Стожари

У селі Кривий Марамуреського повіту пройшов 2-й фестиваль «Свято українського фольклору». Захід, який відбувся у неділю, 3 жовтня, був організований Марамуреською філією Союзу українців Румунії.

Про це повідомляє Cоюз Українців Румунії.

На сцені фестивалю виступали численні хори, ансамблі та інструментальні колективи, серед яких: «Червона калина» з Сучави, «Голос полонини» з Полян, «Гуцульський плай» з Вишавської долини, дитячий хор з Бистри, церковний хор з Кривого, вокально-інструментальні колективи з Кривого та Ремет, музичні інструментальні колективи, віртуози народної музики з Верхньої Рівні та Великого Бичкова.

На фестивалі були присутні численні представники СУР та органів місцевого самоврядування, які тепло привітали присутніх.

Серед них: голова Союзу українців Румунії, депутат Микола Мирослав Петрецький, голова Марамуреської філії та заступник голови СУР Мирослав Петрецький, перший заступник голови СУР Василь Пасенчук, заступник мера села Балківці Сучавського повіту Йоан Кідеша, заступник селищного голови Верхньої Рівні Йоан Рускован, голова місцевої організації СУР у Кривому та організатор заходу Йоан Рекало, очільниця Організації жінок-українок Румунії Ледія Співалюк, а також голови місцевих організацій СУР у Полянах, Русковій, Красному, Бистрій, Вишавській долині, відповідно: Степан Кіфа, Пінтя Марічук, Георгій Мочернак, Ірина Йордекяну та Марія Папарига.

Як повідомляється, захід пройшов у веселій осінній атмосфері, а численна публіка щиро аплодувала виконавцям.

Схожі публікації

Залишити коментар