Українка увійшла до ради мігрантів австрійського Ґраца

від Стожари

Українська громада Ґраца (Австрія) вперше отримала свого представника у консультаційній раді мігрантів, яка представляє інтереси мешканців міста – негромадян ЄС, ним стала Галина Скотнік. Протягом 20 років існування цієї ради у ній ще жодного разу не було представників з України.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як повідомляється, вибори до цього демократично обраного консультаційного органу в Ґраці проходили 26 вересня, в день виборів до міської ради. Обирати дев’ятьох членів MigrantInnenbeirat могли лише ті мешканці Ґраца, які є громадянами країн, що не належать до Європейського союзу. Серед основних завдань консультаційної ради мігрантів – втілення інтеграційних проєктів та інформування міської влади про свої проблеми та потреби, а також просування змін у тій чи іншій сфері.

Протягом 20 років існування цієї ради у ній ще жодного разу не було представників з України. Цього року активістки української громади Ґраца вирішили змінити ситуацію і подали свою заявку на вибори – у складі списку.

Liste Osteuropäische Initiative (LOI). Як засвідчили оприлюднені у вівторок ввечері результати голосування, цей список набрав достатню кількість голосів, щоб отримати один мандат у раді мігрантів – він дістався українці Галині Скотнік, яка є головою українського культурного центру «Рідна домівка».

«Дуже рада, що нарешті українська громада буде представлена в консультаційній раді мігрантів Ґраца, отримавши таким чином можливість донесення до міських органів влади інформації про наші українські проблеми, потреби та культурні цінності», – зазначила у коментарі кореспонденту агентства Галина Скотнік.

За її словами, до активної роботи рада приступить не раніше, аніж буде обрано мера міста.

«А так, як після виборів у Граці змінюється влада, то цей процес може затягтися і до грудня. Але це й добре що так, адже в нас вже зараз починається планування та підготовка до нових українських концертів на наступний рік», – додала вона.

Схожі публікації

Залишити коментар