Еліна Світоліна побувала на екскурсії в Українському національному музеї у Чикаго

від Кравців Ігор

П’ята ракетка світу, бронзова призерка Олімпійських ігор в Токіо Еліна Світоліна відвідала Український національний музей у Чикаго.  Його працівники провели для титулованої спортсменки екскурсію, показали найцікавіші експонати і розповіли про українську громаду в Чикаго.

– Дякую за теплий прийом та гостинність в Чикаго. Це дивовижний музей – тут стільки історії та душі! Його обов’язково варто відвідати. – зазначила Еліна.

Український Національний Музей в Чикаґо — один із найбільших українських музеїв в США. У його фондах зібрано унікальну колекцію творів українського мистецтва, живопису, ікон, артефактів – від козацької до новітньої доби, архівних документів. Завдяки цьому музей став одним із важливих центрів із збереження, вивчення та популяризації української культури на міжнародному рівні.

У музеї зберігається майже 100 тисяч одиниць пам’яток архівних матеріалів з історії та культури України, унікальних реліквій славного минулого українського народу – від козацької доби до новітньої, котрі розповідають про національно-визвольні змагання та шлях до незалежності. Бібліотека нараховує понад 25.000 одиниць.

Для відвідувачів відкриті зали з відділами декоративно-прикладного та народного мистецтва, старовинних ікон, історії козацтва та визвольних змагань, пам’яті жертв геноциду 1932 – 1933 років в Україні, нумізматики, філателії, боністики, кімнати американського сенатора В. Дудича та історії українських-американських ветеранів.

Схожі публікації

Залишити коментар