До Дня української писемності та мови МІОК запрошує взяти участь у панельній дискусії «Українська на всіх континентах світу»

від Стожари

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою запрошує взяти участь у панельній дискусії «Українська на всіх континентах світу».

Захід відбудеться з нагоди Дня української писемності та мови 5 листопада 2021 року у змішаному форматі: офлайн (головний корпус Національного університету «Львівська політехніка») та онлайн (платформа Zoom). Початок о 15:00 за київським часом. Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомили в МІОК.

Панельну дискусію «Українська на всіх континентах світу»  проводиться в межах Бієнале «Українська мова у світі: відступ чи поступ?» – серії онлайн-подій для обміну думками, дискусій і напрацювання нових ідей щодо промоції України й української мови за кордоном. “

Це вже п’ятий захід у межах бієнале, на якому ми разом із науковцями, викладачами та вчителями, громадськими діячами та українцями з усього світу будемо обговорювати питання функціонування української мови у світі”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цього разу увага зосереджується на діяльності вищих українознавчих студій та мова буде йти про:

  • запит на вивчення української мови за кордоном;
  • стан і перспективи розвитку українознавчих студій;
  • співпрацюю з Україною.

Для участі у панельній дискусії організатори просять зареєструватися за покликанням: https://forms.gle/fCej1DEeMsW6Zbdd7 до 29 жовтня.

Контактна особа: Оксана Трумко тел.: 0674542162 е-mail: [email protected]

Схожі публікації

Залишити коментар