У Південно-Африканській Республіці розпочинає роботу український жіночий клуб “Берегиня”

від Кравців Ігор

Сьогодні, 24 вересня, при Українській Асоціації в ПАР розпочне свою роботу жіночий клуб “Берегиня”.

Жіночий клуб «Берегиня» створено з метою вивчення, збереження та передавання давніх українських жіночих традицій та цінностей, а також задля обговорення сучасних жіночих викликів та можливостей їх вирішення.

Перша зустріч буде присвячена українській кухні, а саме ліпленню вареників.

Долучайтеся до магічного дійства – ліплення вареників під традиційний говір та спів:
– традиційні (картопля з сиром);
– цікаві (капуста з грибами);
– солодкі (чорниця з цукром);
а також будемо вчитися ліпити вареники старим, забутим способом.

Українців ПАР запрошують на теплу, дружню зустріч з гумором, де кожен матиме змогу поділитися традиціями чи історіями своєї сім’ї.

Нагадаємо, у 2020 році завдяки роботі Української Асоціації в ПАР та підтримці Посольства України в Південно-Африканській Республіці опубліковано англомовну версію основних результатів дослідження «Українці Південно-Африканської Республіки: суспільство, ідентичність, майбутнє», яке провів колектив МІОКу спільно з Українською Асоціацією в ПАР.

У публікації розглянуто міграцію з України до Південно-Африканської Республіки, зокрема описано типовий портрет українського мігранта у ПАР, причини й особливості міграційного процесу, виклики та проблеми інтеграції українських мігрантів у ПАР, збереження ідентичності та її трансформації, процес утворення громад українців, підтримання зв’язків мігрантів з Україною, а також візію їхнього майбутнього й перспектив громади. Особливу увагу приділено проблемам і потребам українських мігрантів у ПАР, на основі яких сформульовано пропозиції та рекомендації для різних суб’єктів державного та недержавного секторів.

Тут можна завантажити повну україномовну версію дослідження

Схожі публікації

Залишити коментар