У Чернівцях вперше проведуть Фестиваль меду та трав’яного чаю

від Комарі Альберт

25-26 вересня у Чернівцях вперше проведуть Фестиваль меду та трав’яного чаю.

Про це повідомляє департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування міста.

Під час дійства, яке впродовж двох днів розгорнеться на Центральній площі Чернівців, відбудеться виставка-ярмарок продукції бджільництва та різноманітних чаїв.

Гості фестивалю зможуть запастися свіжозібраним медом, який буде представлений у широкому асортименті, а також придбати прополіс, квітковий пилок, забрус, віск, маточне молочко, цілющі трави та готові чайні набори.

Організатори заходу підготували для відвідувачів низку атракцій, пов’язаних з бджільництвом. На гостей фестивалю чекають дегустація меду, різноманітні цікаві майстер-класи, фотозони, спілкування з досвідченим пасічниками, частування чаєм. Охочі зможуть спробувати власноруч розпечатати медові соти та відкачати їх у медогонці , або виготовити запашну свічку із натурального бджолиного воску.

Пасічники розкажуть гостям не лише про мистецтво бджолярства, а й про особливості та корисні властивості меду, перги, натурального воску, про цілющу дію й антибактеріальні властивості прополісу, про користь настоянки воскової молі і вплив бджолиних продуктів на людський організм.

Водночас фахівці лісового господарства Буковини будуть розповідати про корисні трави і поділяться буковинськими рецептами приготування чаю.

Окрім дегустацій медових смаколиків, гостей фесту пригощатимуть запашним чаєм з цілющих трав, який будуть готувати посеред площі у великому чані за народними рецептами.

Схожі публікації

Залишити коментар