Міська влада флоридського Норт-Порту оголосила 24 серпня Днем Української Незалежності

від Кравців Ігор

Традиційно українці у різних куточках світу масштабно і яскраво відзначають День Незалежності України. Так вчинила і українська громада південно-західної Флориди з осередком у Норт-Порті.

Українсько-американські ветерани на чолі з командиром Ігорем Гронем підняли український прапор перед будинком міської ради (City Hall), після чого присутні виконали український і американський славені.

Джіл Лукес (Jill Lukes) – мер міста Норт-Порт, де проживає близько п’яти тисяч осіб українського походження – прочитала важливу Прокламацію. У ній йшлося про те, що міська рада Норт-Порту проголошує день 24-ого серпня Днем Української Незалежності.

На святкове підняття українського прапора прийшло понад 40 осіб, одягнених у вишиванки. Це люди різного віку, які прибули до США з різними хвилями еміграції. Мер міста була одягнена у вишиванку та український віночок. Вона та інші члени управи міської ради завжди підтримують українську громаду та наші важливі свята.

У Товаристві української мови США розповідають, що українська громада у Норт-Порті організувалась у 1975 році. Сюди почали приїжджати українські родини та пенсіонери з північної Америки та Канади, щоб жити поблизу знаменитого флоридського “озера молодості” у Warm Mineral Springs. Вони заснували український релігійний і культурний осередок Святого Андрія та українські церкви. Культурне та релігійне життя громади жваво розвивалося з приїздом нових діаспорян, які плідно долучалися до діяльністі та нових проєктів.

Схожі публікації

Залишити коментар