Українські каратисти здобули 8 медалей на Karate1 Premier League у Єгипті

від Комарі Альберт

Українські каратисти потужно виступили на етапі Karate1 Premier League у Каїрі (Єгипет). Наші спортсмени везуть в Україну аж 8 нагород.   Каїр (Єгипет) приймав черговий етап Прем’єр Ліги Karate-1. Протягом 3 – 5 вересня на арені Cairo International Stadium зійшлись найкращі каратисти світу. Українську команду представляли одразу 20 спортсменів.  

Зазначимо, що вісьмом українцям вдалося продовжити боротьбу за нагороди. Важливо, що це були перші змагання після Олімпіади-2020, де Україна здобула в карате дві медалі – “срібло” Анжеліки Терлюги та “бронза” Станіслава Горуни. Ні Анжеліка, ні Станіслав не поїхали у Каїр. З тих, хто брав участь на Олімпійських іграх полетіла лише Аніта Серьогіна.

Аніта зносила усіх суперниць на своєму шляху – 5 перемог. У фіналі Серьогіна зійшлась із представницею Канади Хайю Джумаа, яку також впевнено перемогла з рахунком 2:0. Це друге “золото” Прем’єр Ліги у кар’єрі українки.

Справжня українська битва була у фіналі категорії до 68 кілограмів. У вирішальній сутичці зіткнулись дві українки – Галина Мельник та Еліна Сєлємєнєва. 27-річна львів’янка показала свій клас та завершила фінал успіхом – 7:0.

Ще одну нагороду в Україну везе Анастасія Степашко, яка у фіналі прикро програла єгиптянці Солії Абуісмаїл – 1:2.

Нікіта Філіпов, Віктор Стефанюк, Андрій Заплітний та Різван Талібов стали бронзовими призерами.

  • Українська команда здобула 8 нагород – 2 “золота”, 2 “срібла” та 4 “бронзи”. Відзначимо, що цей виступ став дебютним для нашої збірної під керівництвом нового головного тренера Миколи Сіраковського.
  • Наступний старт наших каратистів – етап Прем’єр Ліги у Рабаті (Марокко, 29-31 жовтня).

Схожі публікації

Залишити коментар