У «Музеї образотворчого мистецтва Сан-Франциско» з’являться україномовні аудіогіди

від Кравців Ігор

Під час візиту Президента України до США перша леді Олена Зеленська ініціювала підписання меморандуму про роботу над двома україномовними аудіогідами з музейним комплексом «Музей образотворчого мистецтва Сан-Франциско». 

За планом, до кінця року в залах Музею де Янга та Музею Почесного легіону, що входять до складу комплексу, можна буде послухати екскурсії українською мовою, повідомляється на сайті Президента України

Музейний комплекс «Музей образотворчого мистецтва Сан-Франциско» – найбільший культурно-мистецький центр у місті Сан-Франциско та один із найбільших художніх музеїв у Каліфорнії. До його складу входять Музей де Янга та Музей Почесного легіону. Перший розповідає про твори сучасного мистецтва, текстиль, костюми, експонати з Північної та Південної Америки, Тихоокеанського регіону й Африки XVII-XXI століть, а другий – про історичну та політичну еволюцію мистецтва за останні кілька тисяч років. Щороку музейний комплекс відвідують понад півтора мільйона осіб.

У музеях діє Програма доступу, за якою відвідувачі з інвалідністю можуть отримати два безкоштовні квитки. Також пропонують спеціальні екскурсії для людей, котрі спілкуються жестовою мовою. У галереях є опис картин великим шрифтом, середовище без запахів і додаткові місця для паркування. Аудіогіди щодо основних творів з постійної колекції містять опцію «Візуальний доступ», яка надає детальний візуальний опис кожного об’єкта під час екскурсії.

А напередодні запрацював перший україномовний аудіогід у США – в маєтку Президента США Джорджа Вашингтона Маунт-Вернон. 

Схожі публікації

Залишити коментар