Президент України і перша леді відкрили у Вашингтоні Український дім

від Стожари

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відкрили у Вашингтоні Український дім.

Відкриття Українського діму у Вашингтоні відбулася в рамках робочого візиту глави держави в США, повідомляє пресслужба Офіса президента.

“Вітаю вас із відкриттям Українського дому. Реалізацією проєкту займалася наш новий посол у США Оксана Маркарова. Вітаю її з цією подією”, – сказав Зеленський.

За його словами, це знакове завершення його перебування у Вашингтоні, а стратегічне партнерство держав надалі зміцнюватиметься.

“Звертаючись до лідерів української громади у США, президент зазначив, що завдяки українцям, які мешкають у цій країні, територія нашої держави простягається до Сполучених Штатів”, – зазначив Зеленський.

Як раніше розповіла посол України в США Оксана Маркарова, Український дім стане головним майданчиком із просування українського наративу.

Український дім — місце зустрічі, обміном ідей друзів України, а також місце для дискусій і популяризації української культури.

Ця установа співпрацюватиме із посольством і буде відкритою для всіх.

Розташований він у престижному районі американської столиці, у районі Калорама, де розміщені дипломатичні місії та резиденції послів.

Нагадаємо, 31 серпня президент України Володимир Зеленський відвідав Пентагон у рамках робочого візиту в США. У Вашингтоні 1 вересня відбулася зустріч українського та американського президентів. Зустріч тривала понад 2 год. Сторони підписали понад 20 документів, зокрема заяву про стратегічне партнерство.

Володимир Зеленський також передав Байдену список полонених, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, у тимчасово окупованому Криму, у Росії, Москві. Їх майже 450 людей.

Схожі публікації

Залишити коментар