Молодь діаспори обрала Президента Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій СКУМО

від Кравців Ігор

У рамках ІІІ Конґресу Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій (СКУМО), який відбувся днями у Чернівцях, українська молодь діаспори обрала нового Президента. Ним став Александр Греченюк з Румунії.

– Велика шана для мене – бути обраним Президентом Світового Конгресу World Congress of Ukrainian Youth Organizations, – каже Александр.

– Я маю честь працювати з новою президією СКУМО, до складу якої увійшли: перший заступник Президента Андрій Якубув (Іспанія), заступник президента Роман Грод (Канада), секретар Ростислав Сухарєв (Словаччина), скарбник Катерина Козак (Грузія), член президії Анастасія Балан (Молдова), член президії Анна Аврора Берга (Латвія), відповідальний за комунікацію Дмитро Лекарцев (Молдова) та представник президента СКУМО в Україні Дмитро Савюк.

– Безсонні ночі, проекти, дискусії і безперервна боротьба за те, щоби в серцях молоді невпинно палала справжня любов до України, – розповідає попередній Президент СКУМО Дмитро Лекарцев.

– Завершилась моя каденція. Досягнення СКУМО – справа талановитої команди, президії, учасників. Три буремні роки запам‘ятались нам активною громадською діяльністю – зборами пожертв для боротьби з пандемією, яскравими маршами вишиванок, днями культури, кампаніями протидії російській дезінформації, налагодженням співпраці з міністерствами та агенціями, ключовими молодіжними організаціями України, трьома конгресами та щирою відданістю нашій спільній справі.

Форум молоді діаспори у Чернівцях підійшов кінця, принісши поглиблені можливості інтеграції та співпраці СКУМО з державою. Вітаю новообраного Президента! Бажаю натхнення, наснаги і не маю жодних сумнівів, що майбутнє СКУМО у надійних руках!…

– Моя перша участь у Форумі молоді діаспори сягає 2015 року і вже тоді Олександр Греченюк був серед сподвижників діяльності організації. Власне, він стояв ближче до самих витоків – коли молодіжна комісія Світового Конгресу Українців, під егідою самого СКУ, стала окремим Світовим Конгресом Українських Молодіжних Організацій. Тепер він – глава СКУМО. І це дуже позитивно для сталого розвитку цієї громадської надбудови, або як мені більше подобається казати – платформи, – коментує новообраний перший віце-президент СКУМО Андрій Якубув (Іспанія).

– Велика шана для мене бути обраним заступник президента Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій – СКУМО і мати честь працювати з новою президією СКУМО, – розповідає заступник президента СКУМО Роман Грод (Канада).

– Бути частиною Президії СКУМО це величезна честь для мене і я дякую всім за проявлену довіру. Насправді не можу дочекатись наших нових проектів та співпраць. Я впевнений, що з такою командою, як зараз, ми зможемо досягти нових вершин, – говорить секретар – Ростислав Сухарєв (Словаччина).

Схожі публікації

Залишити коментар