Президент СКУ розповів про участь діаспори в роботі «Кримської платформи»

від Стожари

Президент СКУ Павло Ґрод під час ІІ віртуального форуму СКУ «Єднаємось Україною» розказав про два етапи участі Конгресу в роботі «Кримської платформи»: заохочення діаспорами урядів різних країн до участі в Платформі та конкретна робота у співпраці з МЗС і Меджлісом щодо реалізації рішень установчого Саміту 23 серпня.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Найголовніше – ми долучилися до організації «Кримської платформи», разом працювали з МЗС, щоб заохочувати держави, де ми проживаємо, щоб вони долучилися до цієї (ініціативи та підсумкової – ред.) декларації (Платформи – Ред.). Це перший крок», – сказав Ґрод.

У цілому він вважає, що установчий Саміт «Кримської платформи», в якому взяли участь 46 держав, пройшов чудово, «були важливі меседжи» і було продемонстровано, що світ не визнає анексії Криму, «Крим – це Україна». Другий крок – втілення в практичну діяльність ухвалених рішень. «Ми сьогодні зустрічалися з проводом Меджлісу (кримськотатарського народу, – Ред.), як до того щороку зустрічалися з МЗС, щоб напрацювати надалі тактику і стратегію – чим ми маємо займатися», – пояснив Президент СКУ.

Наприклад, за його словами, Світовий конгрес українців буде організовувати по всьому світу парламентські слухання, на яких йтиметься про російську агресію взагалі – не тільки в окупованому Криму, а й на Донбасі. «Бо світ забуває дуже часто про це… Ми бачимо, що зараз в Афганістані (діється – Ред.), і світ про це думає. Ми ж мусимо нагадувати, що «Крим – це Україна», – підкреслив Ґрод.

У ІІ форумі СКУ «Єднаємось Україною» брали участь «представники різних поколінь української діаспори з шести континентів, це люди, які розвивають науку і культуру, бізнес і новітні технології, серед них відомі особистості, правозахисники та публічні дипломати». Йшлося про минуле, сучасне і майбутнє української спільноти у світі.

Нагадаємо, другий віртуальний форум «Єднаємось Україною» Світового Конгресу Українців присвячений 30 річниці відновлення Незалежності України відбувся у Києві. Глобальна дискусія транслювалася з 17:00 наживо в ефірах UA:Перший (до 18:00), UA:Культура, UA:Крим, а також у Фейсбуці. Українці з різних куточків світу розказували про те, як будували та відстоювали Незалежність, а також яким бачать майбутнє країни.

Якщо Ви не мали змоги слідкувати за подією онлайн, запрошуємо до перегляду запису:

Схожі публікації

Залишити коментар