Кремль боїться українську діаспору – Павло Ґрод, президент СКУ

від Стожари

Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод каже, що в Російській Федерації нині здійснюється етнічний геноцид проти українців методом зомбування та ізоляції.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, українці Росії були змушені припинити своє членство в СКУ через загрозу кримінальної відповідальності за зв’язки з так званими «небажаними організаціями». Чому російська церква є рукою Кремля в діаспорі, як світове українство протидіє «русскому миру». Скільки коштів спільнота Світового конгресу готова виділити на меморіал в Бабиному яру і що робить для визнання Голодомору геноцидом? Про це та багато іншого президент Світового конгресу українців Павло Ґрод розповів в інтерв’ю:

Президент СКУ Павло Ґрод також повідомив, що Світовий конґрес українців подав позов до Європейського суду з прав людини, після того, як в Росії була відхилена апеляція Конгресу щодо визнання СКУ «небажаною організацією».

«Ми вже пройшли судовий процес в Росії, не виграли його. Є така серйозна протиукраїнська політика в Росії, що ми вже давно не бачили. І це є серйозне порушення людських прав, які ми будемо захищати на міжнародній арені», – заявив Павло Ґрод.

Президент СКУ зазначив, що Кремль намагається «русским миром» асимілювати навіть українців за кордоном. За його словами, російська розвідка активно працює, щоб протидіями світовому українству.

Схожі публікації

Залишити коментар