Оголошено переможців Міжнародного конкурсу відеопроєктів для українських дітей за кордоном “Вивчати українську – круто!”

від Стожари

У День 30-річчя проголошення Незалежності України, Українським культурним-освітнім центром у Осло, Норвегія, та Спілкою українських освітян діаспори оголошено переможців Міжнародного конкурсу відеопроєктів “Вивчати українську – круто!», що проводився для українських дітей за кордоном.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомили в Українському культурно-освітньому центрі в Осло.

«Діти нас переконали, що вивчати українську – круто! А вислів видатного українського літературознавця й письменника Михайла Слабошпицького: «Нехай діти відчують, що говорити українською – модно чи навіть «круто». Я вірю, що так буде» – це й про єднання поколінь українців з різних куточків світу», – йдеться в повідомленні.

Оргкомітет підраховував бали до останнього, адже кілька конкурсантів набрало однакову кількість балів. Тому деякі учасники поділили призові місця.

“Нові “зірочки” готуються осяяти діаспорянський небокрай. У нас підростає чудова українська молодь!”, – наголосили організатори.

Участь у Конкурсі взяли діти та молодь віком від 11 до 17 років, що проживають за межами України та навчаються в українських школах за кордоном.

Анастасія Косановська, Рибницька гімназія №1, м. Рибниця, Молдова (Придністровський регіон)
1 місце Вікова категорія 15-17 років.

Юлія Богдана, Українська школа “Еллісів”, м. Осло, Норвегія
1 місце Вікова категорія 15-17 років
Софія Кругляковська, Українська творча студія при Асоціації “Товариство Українсько-Кіпрської дружби”, м. Лімасол, Кіпр
1 місце Вікова категорія 11-14 років
Маріанна Елві, Українська школа “Софія”, м. Дубай, ОАЕ
1 місце Вікова категорія 11-14 років

Схожі публікації

Залишити коментар