У місті Ірпінь Київської області, 24-28 серпня, відбудуться ІХ Чемпіонат Світу з футболу серед українських діаспорних команд і Перші Всесвітні українські діаспорні спортивні Ігри «Україніада».

Про це повідомив голова Оргкомітету цих заходів Ігор Бокій, відомий футбольний арбітр з Тернополя, який вже багато років проживає у Канаді.

Цього року спортивні заходи діаспорян присвячені 30-літтю Дня Незалежності України і тому символічно, що змагання на Київщині стартують саме 24 серпня. В рамках змагань українці зможуть побачити багатьох спортсменів з української діаспори з усього світу.

Щодо ІХ Чемпіонату Світу з футболу серед українських діаспорних команд, то цього річ на футбольні поля Київщини вийде 8 команд із Польщі, Канади, Ізраїлю, Румунії, Молдови і Угорщини. На першому етапі змагань вони будуть поділені на дві групи по 4 команди.

Цікаво, що українці Угорщини виступатимуть на Чемпіонаті вперше, а від Польщі на змагання заявилося одразу три команди. Усього ж протягом чотирьох днів змагань глядачі стануть свідками 20-ти матчів, що, безумовно, не може не радувати шанувальників українського футболу.

Великою перевагою діаспорного Чемпіонату світу з футболу вже традиційно стане те, що змагання обслуговуватимуть досвідчені професійні арбітри з України, які працюють на поєдинках українських Прем’єр-Ліги, І та ІІ професійної ліг.

Цікаво й те, що фінальний матч Чемпіонату в Ірпіні теж традиційно, а, точніше, вже ввосьме, обслуговуватиме сам голова Оргкомітету заходу Ігор Бокій, який до переїзду в Канаду був професійним футбольним арбітром України, на досвіді якого – велика кількість матчів чемпіонатів і першостей України з футболу.

Розклад матчів ІХ Чемпіонату Світу з футболу серед українських діаспорних команд в Ірпіні дивіться у нашій публікації, що вийде на нашому сайті!

Альберт Комарі, спеціально для сайту української діаспори “Стожари”

Схожі публікації

Залишити коментар