Національну збірну України з футболу очолив Олександр Петраков

від Комарі Альберт

Виконувачем обов’язків тренера національної збірної з футболу призначили Олександра Петракова.

Про це повідомив очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко.

“Олександр Петраков, чемпіон світу-2019 зі збірною U-20, готуватиме національну збірну до подальших виступів у кваліфікації до ЧС-2022 у статусі виконуючого обов’язки головного тренера. Таке рішення ухвалив Виконком Української асоціації футболу. Олександр Васильович – всесвітньо відомий спеціаліст, має високий авторитет серед нашої футбольної спільноти і необхідні знання та досвід для того, щоб на даному етапі очолити головну команду країни. Тому цілком заслужено отримав одноголосну підтримку членів Виконкому”, – мовиться у повідомленні.

В УАФ кілька разів переносили оголошення нового наставника національної команди через наявність кількох кандидатур, але на даний час зупинилися саме на цій кандидатурі.

Читайте також: Футболісти збірної України заговорили українською

Олександр Васильович Петраков  — український футболіст і тренер (має «PRO»-диплом УЄФА). Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізкультури й спорту України, один із провідних українських футбольних фахівців у дитячо-юнацькому футболі. Як тренер 2019 року став молодіжним чемпіоном світу (віком до 20 років) — це найбільше досягнення в історії українського національного футболу. З 18 серпня 2021 року — в.о. головного тренера Збірної України з футболу.

Професіональну тренерську кар’єру розпочав в запорізькому “Торпедо”, де входив до тренерського штабу впродовж 1993—1994 років, згодом працював на аналогічній посаді в ЦСКА-2 (Київ). А в 1998 році очолив другу київську армійську команду, яка в той час виступала в І українській лізі. Згодом тренував учасників другого за рангом дивізіону України, а саме: “Спартак” (Суми) та ФК “Вінниця”.

Після цього подальша кар’єра Олександра Васильовича була вже пов’язана суто із дитячо-юнацьким футболом, спочатку він працював тренером в ДЮСШ “Динамо” (Київ), а вже потім в РВУФК (Київ). З 2010 року працює головним тренером різних юнацьких збірних України, де за підсумками різних років вже встиг здобути для українського футболу різноманітних міжнародних успіхів.

Нагадаємо, раніше уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що українські спортсмени під час виступів, коментарів чи пресконференцій повинні говорити державною мовою, а ось переклад мають здійснювати організатори змагань

Схожі публікації

Залишити коментар