На 55-му кінофестивалі у Карлових Вірах представлено чотири українських стрічки

від Кравців Ігор

Один із найпрестижніших у Європі міжнародних кінофорумів, Карловарський міжнародний кінофестиваль (KVIFF) відкрився у чеських Карлових Варах. У програмі кінофестивалю 127 повнометражних і документальних стрічок із понад 60 країн світу, повідомляє Радіо Свобода.

Україна на представлена кількома фільмами: «Бабин Яр. Контекст» Сергія Лозниці, «Стоп-Земля» режисерки Катерини Горностай, українсько-чесько-словацька стрічка «Розфарбований птах», або «Пофарбоване пташеня» (чеською «Nabarvené ptáče», словацькою «Pomaľované vtáča»), а також швейцарсько-українсько-французький фільм «Ольга», який звернений до історичних подій Майдану.

Цього року на фестиваль до Карлових Варів як його почесний гість прибув відомий британський актор, двічі лауреат премії Оскара 88-літній Майкл Кейн. Серед почесних гостей фестивлаю також американський актор Джонні Депп та актор, режисер, актор і письменник Ітан Гоук.

Виголошення фільму-переможця фестивалю відбудеться 28 серпня у стінах відомого готелю «Thermal».

Особливістю цьогорічного, 55-го кінофестивалю в Карлових Варах є посилені протиепідемічні заходи. Зокрема, крім вхідних квитків до кінозалу, універсальною перепусткою на всі заходи фестивалю є так звана контрольна стрічка на руці (covid-safe стрічка), яка свідчить про те, що особа має негативний тест на коронавірус, чи вже була вакцинована, або перехворіла на COVID-19.

Схожі публікації

Залишити коментар