Лідер Національної збірної України з боксу за срібну медаль на Олімпіаді отримав у подарунок новенький позашляховик

від Комарі Альберт

12 серпня відбулося повернення на рідну землю одного з героїв 32-х Олімпійських ігор у Токіо – лідера Національної збірної України з боксу та срібного призера Олімпіади Олександра Хижняка. Разом з ним на Батьківщину повернулися особистий тренер і батько нашого спортсмена Олександр Хижняк-старший, головний тренер збірної України Леонід Лоївський та лікар команди Любов Коваль.

Незважаючи на офіційно друге місце, яке посів наш спортсмен на олімпійському п’єдесталі, для усіх шанувальників боксу в Україні Олександр Хижняк є справжнім чемпіоном! Це довів надзвичайно теплий і сповнений позитивними емоціями прийом спортсмена в столичному аеропорту «Бориспіль». Вітали Олександра Хижняка керівники Міністерства молоді та спорту та Національного олімпійського комітету України, а також численні друзі і земляки боксера з його рідної Полтавщини.

Найбільш теплі вітання наш герой приймав від великої та дружної боксерської родини – керівництва та всього колективу ФБУ! Зустріли призера Олімпіади, зокрема, президент Федерації боксу України Володимир Продивус, віце-президенти ФБУ Артем Юшков, Андрій Стріхарський та член Комісії Європейської конфедерації боксу з розвитку боксу Микита Шенцев.

«Олімпійський турнір подарував нам набагато більше приємних моментів, ніж неприємних, – відзначив президент ФБУ Володимир Продивус. – З найприємніших – це срібна медаль Олександра Хижняка, який на шляху до фіналу здобув дуже непрості та дуже важливі перемоги. Для нас і для всієї України Сашко – переможець цих Ігор! І лише абсолютно незрозуміле рішення судді позбавило нашу країну заслуженого золота!»

У рамках прес-брифінгу боксер відповів на численні питання журналістів, які стосувалися фінального бою Олімпіади, а також найближчого майбутнього.

«Навіть в останньому поєдинку я і наша команда залишилися задоволені тим рівнем боксу, який я показав. Звичайно, наш вид спорту відрізняється тим, що результат у ньому часто дуже непередбачуваний і складно прогнозувати, хто зі спортсменів переможе. Дійсно, сталося так, що у третьому раунді у фіналі я пропустив удар, якого не бачив. Але я дуже швидко відновився! Для мене досі є незрозумілим рішення рефері припинити бій, – зізнався Олександр Хижняк. – Тим не менш, своїм срібним досягненням я теж задоволений. Це велика честь – стояти на пєедесталі та бачити прапор України, який піднімається завдяки тобі». 

Після офіційної частини заходу була безліч поздоровлень та фото на пам’ять…

Приємним сюрпризом для Олександра Хижняка стало вручення йому від Федерації боксу України цінного подарунку – автомобілю Volkswagen Touareg. На цьому, хочеться вірити, привітання і добрі слова для нашого провідного спортсмена не завершуються. Попереду – зустріч з Президентом України, премії від керівництва Полтавської області, мерії міста Полтава.

Віримо, що срібна медаль Олімпіади – лише поштовх до нових спортивних висот та досягнень! А українські боксери впевнено дивляться у майбутнє і тримають на прицілі наступні Олімпійські ігри, що відбудуться у Парижі за три роки.

Схожі публікації

Залишити коментар