4 серпня на Олімпійських Іграх у Токіо – медальна “злива” для української збірної!

від Комарі Альберт

Українським спортсменам, 4 серпня,  вдалося по-справжньому тріумфувати на Олімпіаді у Токіо. Скарбничка нашої збірної поповнилася за один день аж 4-ма нагородами!

По-перше, нарешті маємо першу, таку омріяну “золоту медаль”!А здобув “золото” у греко-римській боротьбі Жан Беленюк! Чоловік виступав у ваговій категорії до 87 кілограмів. Це – перша та поки що єдина перемога України на змаганнях у Токіо.

Після виступу олімпієць, не стримуючи сліз, прокоментував своє досягення. Він наголосив, що шлях до нього був складним. Адже через травму спортсмен до останнього не був упевненим, що поїде на Олімпіаду. Далі він планує відпочити та зосередитися на політичній діяльності. Водночас про завершення спортивної кар’єри говорити не поспішає.

Ще один борець, Парвіз Насібов, здобув срібну медаль. Він змагався в іншій категорії – до 67 кілограмів.

Коментуючи свій виступ, Насібов зазначив, що “не так налаштувався” перед ним. Мовляв, знав сильні сторони суперника, але не зміг усе врахувати. 22-річний хлопець пообіцяв працювати над собою, аби згодом “повернутися ще сильнішим” та стати чемпіоном.

Синхроністки Марта Федіна та Анастасія Савчук стали третіми у виступі дуетів. Вище – представниці ОКР та китаянки.

У технічній програмі судді виставили Марті Федіній та Анастасії Савчук 93.8620 бали, завдяки цьому вони піднялися на третє місце. У довільній програмі судді теж оцінили виступ українок третім результатом. У підсумку команда набрала 189.4620 й отримала “бронзу”.

Борчиня Ірина Коляденко виборола бронзову нагороду. У півфіналі вона перемогла суперницю з Латвії.

Коляденко й раніше змагалася з Григор’євою, з якою зійшла у півфіналі Олімпіади. Тоді вона також перемагала. “Напевно, моя молодість перемогла досвід. Тепер потрібно відпочити, відновитися”, – так дівчина висловилася про свої подальші плани.

Схожі публікації

Залишити коментар