Україна може запровадити самоізоляцію для невакцинованих при в’їзді

від Комарі Альберт

Україна може вимагати від семи до 14 днів самоізоляції при в’їзді до країни невакцинованих осіб.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Під час селекторної наради в ОП у Міністерстві охорони здоров’я запропонували посилити контроль при перетині кордону через розповсюдження штаму “Дельта”.

Можливо, всі невакциновані особи при в’їзді до України повинні будуть пройти 14 днів самоізоляції чи сім, якщо отримають після цього негативний ПЛР-тест.

Скоріше за все, рішення щодо цього питання буде прийнято вже найближчими днями.

Нагадаємо, наразі іноземцям, які прибувають до України (незалежно з якої країни), необхідно мати негативний результат ПЛР або експрес-тестування, проведеного не більше ніж за 72 години до перетину кордону, або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації проти COVID-19 вакцинами, внесеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

На початку липня через поширення штаму “Дельта” Україна впровадила експрес-тестування для осіб, що прибувають з Індії, Великої Британії, РФ і Португалії. Іноземців у разі відмови від нього не впускають до України, а українці мають пройти самоізоляцію.

Раніше в Україні досить тривалий час діяла вимога самоізоляції під час в’їзду, проте вона припинялася відразу після отримання негативного ПЛР-тесту.

Схожі публікації

Залишити коментар