День борщу й української гастрономії традиційно провели українці Будапешта

від Комарі Альберт

Однією з найактивніших формацій українців в Угорщині є організація “Самоврядування українців Кьобаньо” – спільнота, яка об’єднує українців одного з районів столиці Угорщини Будапешта.  

Щороку українці Кьобаньо проводять знакове кулінарне свято, на якому не тільки підтримують власні гастрономічні традиції, а й долучають до знайомства з українською кухнею угорців і гостей Будапешта.

Традиційне Свято Борщу й української гастрономії, організоване Самоврядуванням українців 10-го району (Кьобаньо) Будапешта, вже усьоме зібрало разом українців і угорців. Про це спільнота повідомила на своїй сторінці у Facebook.  

Сім останніх років поспіль активісти спільноти влаштовують цей чудовий український пікнік у розкішному саду району Кьобаньо. Це — свято, яке об’єднує українську громаду Будапешта найкращим, найсмачнішим і найприємнішим способом: за допомогою велетенського казана борщу і спільно наліплених вареників.  

Теж традиційно керувала дійством шеф-кухарка свята Наталія Маргітіч, і, за активної волонтерської допомоги величезної кількості друзів та гостей — українців та українок Будапешта – свято вдалося на славу!    

Саме завдяки ним День Борщу-2021 нагадував величезне сімейне свято, де хтось складав шатри, встановлював столи, різав зелень, шинкував капусту або ліпив вареники.

 Свято було організоване “Самоврядуванням українців Кьобаньо” за фінансової підтримки Фонду Бетлена Габора і допомоги українських самоврядувань Кішпешта й Обуди.

Схожі публікації

Залишити коментар