У Латвії знову активізувалися псевдо українці, які пропагують ідеологію Кремля

від Стожари

Посольство України в Латвії висловило рішучий протест та попереджає про чергову антиукраїнську діяльность так званого «Об’єднання Українських Товариств Латвії» (ОУТЛ) під керівництвом Ірини Дукуле, що продовжує просувати в Латвії наративи країни агресора – Росії.

Про це Посольство України повідомило у Фейсбуці.

“Шановні українці! Так зване «Об’єднання Українських Товариств Латвії» (ОУТЛ) під керівництвом І.Дукуле продовжує свою ганебну діяльність щодо просування в Латвії наративів країни агресора – Росії, яка на даний час проводить проти України гібридну війну. Зокрема, у соціальних мережах псевдо українським товариством «Ятрань» м.Вангажі (входить до ОУТЛ) розміщено серію публікацій, у яких українська Автономна Республіка Крим позначена як територія, що належить Росії”, – йдеться в повідомленні.

У посольстві висловили рішучий протест з приводу антиукраїнської діяльності ОУТЛ та нагадали, що І. Дукуле була позбавлена статусу закордонного українця рішенням Національної комісії України. ОУТЛ не визнається ні в Україні, ні на міжнародному рівні – Світовим конґресом українців.

“Відповідно, ця структура не представляє інтереси українців, а фактично, є провідником пропаганди Кремля в Латвії”, – зауважують у диппредставництві.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців (СКУ) вперше за свою історію виключив зі своїх лав Об’єднання українських товариств Латвії (ОУТЛ) через поширення антиукраїнської пропаганди, підтримку самопроголошених республік тощо. А Координаційна рада представників українських діаспорських організацій Латвії повідомили Міністерство юстиції та Міністерство культури Латвії про антиукраїнську діяльність проросійської організації, яку очолює Ірина Дукуле, – «Організація українських товариств Латвії» (ОУТЛ), що вводить в оману органи влади та місцевого самоврядування Латвії.

Національна комісія України з питань закордонних українців 27 жовтня позбавила статусу закордонного українця Ларису Давиденко, керівника товариства “Світанок” у Латвії, через її діяльність, яка суперечить національним і безпековим інтересам України

Схожі публікації

Залишити коментар