У Австралії за участю української діаспори вшанували пам’ять жертв катастрофи МН-17

від Кравців Ігор

Посольство України в Австралії за участю місцевої української діаспори провело у Канберрі церемонію вшанування пам’яті жертв катастрофи МН-17.

Про це повідомляється на сторінці Посольства у Facebook.  

У заході також взяли участь представники австралійського уряду, дипломатичних місій Королівства Нідерландів, Королівства Бельгії та Малайзії в Австралії.  

Церемонія відбулась біля пам’ятного знаку жертвам авіакатастрофи поблизу Федерального парламенту Австралії. З промовами виступили посол України в Австралії Микола Кулініч, заступник міністра закордонних справ і торгівлі Австралії з питань Європи та Латинської Америки Стівен Бараклаф, а також заступник керівника посольства Нідерландів в Австралії Ерік де Фехтер.  

“Під час свого виступу посол Микола Кулініч підкреслив налаштованість уряду України і надалі надавати максимального сприяння проведенню міжнародного розслідування цієї катастрофи, а також важливість притягнення до відповідальності всіх винних у цьому злочині осіб з метою запобігання таких трагедій в майбутньому. Він також висловив глибокі співчуття родинам жертв цієї трагічної події, серед яких 38 громадян Австралії”, – йдеться у повідомленні.  

Церемонія завершилася покладанням квітів та вінків до пам’ятного знаку жертвам катастрофи МН-17.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року біля Донецька Збройними Силами Російської Федерації було збито цивільний пасажирський літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що виконував регулярний рейс МН17, унаслідок якої загинули всі 283 пасажири та 15 членів екіпажу.

Схожі публікації

Залишити коментар