Студенти з 9 країн світу будуть вивчати українську мову в рамках роботи ХV Міжнародної школи україністики для діаспори

від Стожари

18 липня о 15.00 відбудеться відкриття в режимі онлайн ХV Міжнародної школи україністики «Крок до України» – школи для української діаспори та іноземців охочих пізнати Україну.

Цього літа студенти з 9 країн світу: Аргентини, Бразилії, Казахстану, Молдови, Німеччини, Росії, Румунії, Словенії та США, будуть вивчаючи українську мову як іноземну та разом зануряться у культуру, історію і, звичайно, Україну модерну. Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомили організатори міжнародної школи україністики – Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК).

Цьогоріч Школа відбуватиметься у онлайн-форматі. Але унікальність події цьогоріч полягає в тому, що вперше участь у Школі візьмуть 11 українок з діаспори, яким рішенням Стипендійного комітету Світової Федерації Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) було присуджено Стипендію імені Анни Кісіль, а також студенти з Румунії, які отримали стипендію на навчання від Союзу Українців Румунії.

«Ми пропонуємо два тижні інтенсиву з української мови як іноземної, щоденні заняття у малих групах, щоденні розмовні практики, дискусійні клуби вихідного дня з відомими українцями», – зазначають організатори.

«У рамках відкриття до студентів Школи звернуться Ірина Ключковська, директорка МІОКу, Євгенія Петрова, виконувачка обов’язків голови СФУЖО, Микола-Мирослав Петрецький, голова Союзу українців Румунії, Богдан Райчинець, президент Європейського конґресу українців, випускники та викладачі школи», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ХІV Міжнародна школа україністики «Крок до України» від МІОК вперше проходила взимку та завершила свою роботу у лютому 2021 року. А у 2020 році через світову пандемію коронавірусу Covid-19 та введені карантинні обмеження ХІІІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України» вперше проходила онлайн.

Схожі публікації

Залишити коментар