В Італії на віллі Шептицького проходить міжнародна виставка дитячого малюнка «Писанка для Папи»

від Стожари

В італійському місті Кастель-Гандольфо на мальовничій віллі «Вілла Андреа», яку у 1932 році для потреб УГКЦ придбав митрополит Андрей Шептицький, проходить міжнародна виставка дитячого малюнку «Писанка для Папи», яка є виявом творчості дітей з України, Італії, Португалії та Туреччини.

“Чудова атмосфера Вілли Андрея Шептицького, де щойно відкрилася виставка дитячого малюнку “ПИСАНКА ДЛЯ ПАПИ” – від українських дітей – Папі Римському Франческу. Виставка триватиме до 25 липня, щиро всіх запрошуємо її відвідати! Вас чекають неймовірно гарні малюнки, велика радість та задоволення від майстерності та щирості маленьких художників”, – повідомляють організатори.

Як зазначено на Facebook-сторінці конкурсу, виставка є результатом Третього Міжнародного Конкурсу дитячого малюнку, який проводився з 1 лютого по 10 березня, у рік 20-річчя візиту Святого Івана Павла ІІ до України та 85-річного ювілею Папи Франциска. Метою конкурсу був розвиток та зміцнення духовної культури людини для збагачення та укріплення в ній найкращих духовних цінностей. 

На конкурс “Pysanka per il Papa-Писанка для Папи”, за підсумками якого проводиться виставка, надійшов 551 малюнок від українських дітей з різних країн світу- України, Італії, Португалії, Туреччини.

“Неймовірна кількість малюнків у бездоганному художньому виконанні, наповнених дитячою щирістю, креативністю ідей та оригінальністю технік виконання – безперечно символізує торжество творчості, краси та духовності у буремному потоці подій і ще раз демонструє унікальність дитячого погляду на світ!”, – йдеться в повідомленні Посольства України в Італії у Фейсбук .

Виставка “Писанка для Папи” проводиться асоціацією Ucraina CreAttiva APS за підтримки Апостольського Екзархату в Італії, Посольства України при Святому Престолі (Ватикан) та Посольства України в Італії та присвячена розвитку та зміцненню духовної культури людини з метою збагачення та укріпення в ній найкращих духовних цінностей.

“Саме цією подією Асоціація “Ucraina CreAttiva APS” (Рим) позначила початок заходів присвячених 30-річному ювілею Незалежності України”, – зазначають організатори.

Виставка «Писанка для Папи» триватиме до 25 липня. Її можуть відвідати усі бажаючі за адресою:

м. Кастель Гандольфо, вілла Андрея Шептицького

Castel Gandolfo (RM), via Pio XI, 37-39

Моменти з урочистого відкриття Виставки:

Нагадаємо, Митрополита Андрія Шептицького в Італії визнали Праведником.

Як ми раніше повідомляли, в архівних збірках Ватикану виявили раніше невідомі документи про Андрея Шептицького.

Схожі публікації

Залишити коментар