Український фільм «Памфір» відібрали на престижний фінансовий маркет у рамках Венеційського кінофестивалю

від Комарі Альберт

Проєкт фільму “Памфір”, який знімали у Чернівецькій області, запросили до участі у престижному фінансовому маркеті Venice Production Bridge у рамках 78-ого Венеційського кінофестивалю.

Про це повідомила піар-менеджерка BOSONFILM Олександра Сорохан.

Кінопроєкт режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука “Памфір”, який наразі перебуває на стадії постпродакшну, став одним із 30 проєктів ігрових фільмів з усього світу, які відібрали до участі у відомому кіноринку Venice Production Bridge. Журі обрало переможців з-поміж 250 заявок з різних країн світу, що за словами організаторів, відображає велике розмаїття тем, жанрів, естетики історій та талантів поданих на розгляд.

Серед учасників ринку у секції документальних та ігрових фільмів відомий режисер Вім Вендерс із документальним проєктом “The secret of places”у копродуції Німеччини, Швейцарії та Норвегії. У попередні роки на маркеті представляли проєкти “Шарлатан” Аґнешки Голланд, переможці Берлінале “Touch Me Not” румунської режисерки Адіни Пінтіліе, “Бог існує, її ім’я — Петрунія” —режисерки із Македонії Теони Стругар-Мітевскої.

Читайте також: Анімаційний фільм «Причинна» виклали онлайн до першого видання «Кобзаря»

Цього року триденний Venice Production Bridge відбудеться 2-5 вересня під час 78-го Міжнародного кінофестивалю у Венеції. Учасники унікального маркету матимуть можливість поспілкуватись та представити проекти своїх фільмів топ спеціалістам кіноіндустрії світу, серед яких — продюсери, дистрибютори, сейлз-агенти, приватні та державні інвестори, представники відомих відео/теле платформ.

“Венеція стала четвертим міжнародним кінофестивалем зі світовим ім‘ям, який підтримав проєкт фільму “Памфір” ще до його завершення. Раніше наш проєкт був відібраний до резиденції Cinefondation Каннського кінофестивалю та отримав фінансування від фондів кінофестивалей в Локарно і Роттердамі. Участь в кіноринку Venice Production Bridge є унікальною можливістю знайти найкращих партнерів для успішного релізу фільму у світі, адже до участі в ньому запрошують виключно десіжн-мейкерів, представників самих успішних, дистриб’юторів, телеканалів та інвесторів ” – розповідає продюсерка кінопроєкту “Памфір” Олександра Костіна.

Загалом під час Венеціанського фінансового маркету учасники представлять 57 проектів з усього світу на завершальних стадіях виробництва у різних категоріях.

Читайте також: Український фільм “Редакція” режисера Бондарчука отримав гроші від фонду при Раді Європи

“Памфір” – історія про хорошого сім’янина, якому доля дає випробування, де він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї.

Ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран.

У 2019 році “Памфір” став переможцем 11-ого пітчингу Держкіно (ігрові повнометражні авторські фільми спільного виробництва), отримав підтримку Польського Інституту Кіно (PISF), швейцарського фонду Visions Sud Est , одного із найбільш відомих фондів у Європі, які фінансують експериментальне кіно – Hubert Bals Fund а також французького національного центру кіно – CNC Aide aux cínemas du monde.

“Памфір” створюється у копродукції України, Франції, Польщі та Чилі. Виробництво фільму здійснює компанія BOSONFILM спільно з Les Films D’Ici, MADANTS, Quijote та у партнерстві з Mainstream pictures. Продюсери проекту – Олександра Костіна, Євгенія Яцута, Лора Бріан, Клаудія Смея, Богна Шевчик та Жанкарло Насі.

Читайте також: В Чикаго покажуть фільм про Україну “Довге прощання” (з Росією)

Нагадаємо, що девелопмент проекту здійснювався за підтримки Українського Культурного Фонду. Над сценарієм режисер працював в резиденції Каннського міжнародного кінофестивалю Cinéfondation Residence. Також проект був розроблений у двох найвпливовіших сценарних майстернях – TorinoFilmLab (Script&Pitch) та Midpoint Intensive.

Реліз фільму запланований на 2022 рік.

Як ми повідомляли, до Всесвітнього дня свободи преси вийшла англомовна версія документального фільму “Вбивство Гонгадзе: 20 років у пошуках правди”.

Схожі публікації

Залишити коментар