У молдовському місті Бельц відбувся міжнародний форум «Республіка Молдова та Україна на шляху до Європи»

від Комарі Альберт

У місті Бельць(Республіка Молдова) 26 червня відбувся міжнародний форум “Республіка Молдова та Україна на шляху до Європи”.

Як повідомили організатори заходу, у рамках заходу форуму відбулося обговорення актуальних питань, які стосуються двосторонніх відносин України й Молдови.

Читайте також: Уперше в Кишиневі відбувся масштабний фестиваль «Ukrainian Day in Moldova»

Упродовж заходу тривала робота у таких секціях:

Сучасний стан україно-молдовських відносин: перспективи транскордонного співробітництва.

Модернізація моделі місцевого самоврядування в Україні та Республіці Молдова.

Освіта та культура як ефективний інструментарій поглиблення двосторонніх відносин.

Потенціал діаспори в контексті розвитку публічної дипломатії.

Організаторами форуму виступили Спілка українців Молдови “Заповіт – Moştenire”, Центр регіональної співпраці “Діалог”, Асоціація вчителів української мови “Промінь”, Бельцький державний університет імені Алеку Руссо, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Центр політичних наративів демократії та Чернівецька обласна громадська організація “Інститут Бессарабії”.

Нагадаємо, як ми повідомляли, міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба, Грузії Давід Залкаліані та Молдови Ауреліу Чокой започаткували Асоційоване Тріо України, Грузії та Молдови. У ЄС відреагували на нову євроінтеграційну ініціативу України, Грузії та Молдови та заявили, що Європейський Союз поважає і розділяє прихильність європейській інтеграції цих країн.

Схожі публікації

Залишити коментар