Українців Чорногорії запрошують на лекцію «Історія України ХХ століття: фейки, міфи та перекручення»

від Стожари

Посольство України в Чорногорії запрошує представників української громади та гостей Чорногорії на лекцію історика Віталія Скальського «Історія України ХХ століття: фейки, міфи та перекручення», що відбудеться 30 червня.

Про це повідомляє Портал української діаспори “Стожари” з посиланням на повідомлення Посольства України в Чорногорії.

Захід відбудеться до Дня Конституції України в рамках проєкту «LikБез. Уроки історії». На цьому заході учасники зможуть розібратися, де правда в історичних твердженнях щодо України, а де вигадка.

Читайте також: Росія «вкидає» в інформпростір Балтійських країн фейки та наративи щодо України

Останнім часом в Балтійських країнах спостерігаються спроби ідеологів Кремля «вкинути» в інформаційний простір країн цинічні фейки та наративи щодо України….

“В українському суспільстві поширена маса неправдивих історичних тверджень. Мало хто не чув, що українська мова посіла друге місце у конкурсі милозвучності, що від Голодомору загинуло 10 млн українців, а на їх місце завезли вагонами росіян. Хіба не на слуху, що Україну в її теперішніх кордонах створив Сталін, а Петлюра нібито був погромником-антисемітом?

На початку 1990-х усі шукали сховане в англійських банках золото гетьмана Полуботка, навіть урядова делегація їздила в Лондон. А Конституція Пилипа Орлика – найдавніша у світі. Ну і зовсім безглузде: Ісус Христос – уродженець Галичини, і Чорне море викопали українців. Поширюючи ці та інші історичні фейки, ми виглядаємо не найкраще в очах світової̈ спільноти”, – йдеться в повідомленні.

Як ми раніше повідомляли, у Морському музеї Чорногорії з’явився аудіогід українською

Схожі публікації

Залишити коментар