Українську діаспору США запрошують долучитися до події з нагоди Дня кримськотатарського прапора

від Стожари

Український Конґресововий Комітет Америки та Представництво Світового конґресу кримських татар у США запрошує долучитися до віртуальної події з нагоди Дня кримськотатарського прапора.

Подія відбудеться 24 червня і буде транслюватися наживо на Facebook та YouTube. У ній візьмуть участь дипломати України, зокрема посол України в США Оксана Маркарова, та представники кримських татар, зокрема Айла Баккалі – представниця Меджлісу кримськотатарського народу у США.

Попередня реєстрація доступна за посиланням.

Нагадаємо, Голова Меджлісу кримськотатарського народу закликав українські телеканали розмістити 26 червня на телеекранах одночасно Державний прапор України і національний прапор кримськотатарського народу.

Щороку 26 червня кримські татари відзначають День національного прапора. Датою святкування обрали перший день другого Курултаю кримськотатарського народу, що відбувся 26-27 червня в Сімферополі 1991 року.

Саме в цей день, 26 червня, кримськотатарський прапор планують запустити на півострів з адміністративного кордону Криму з материковою частиною України.

Схожі публікації

Залишити коментар