У Казахстані встановили пам’ятний знак депортованим українцям: “Синам і дочкам України, замученим у важкій неволі”

від Стожари

З метою вшанування пам’яті українців депортованих до Казахстану, на меморіальному кладовищі селища Спаськ Карагандинської області, відбулося встановлення та освячення нового пам’ятного знаку «Синам і дочкам України, замученим у важкій неволі».

Про це повідомляє Посольство України в Республіці Казахстан.

До заходу долучилися нащадки українців репресованих в Карагандинських таборах. Іван Карпинський – живий свідок тих страшних подій. Пам’ятник освятив Апостольський адміністратор для католиків візантійського обряду в Казахстані й Центральній Азії, громадянин України отець Василь Говера.

Поклавши квіти до нововстановленого пам’ятника Посол України Петро Врублевський наголосив, що політичні репресії з боку Росії не зупинилися із закінченням сталінського режиму. Сьогодні десятки політичних в’язнів відбувають покарання в російських в’язницях за відстоювання своєї національної ідентичності. Дипломат подякував присутнім за внесок у збереження пам’яті про українців, яким довелося пройти пекло сталінського терору.

Захід відбувся за організації Карагандинського товариства української мови ім.Т.Г.Шевченка «Рідне слово» та за підтримки Посольства України в Казахстані.

Читайте також: “Закордонні українці повинні об’єднатися задля забезпечення соборності нашої держави”,- українська громада Казахстану

Як ми повідомляли, Українці Казахстану провели конкурс-фестиваль української пісні серед дітей, молоді та дорослих присвячений до Дня Матері «Мамо, матусю рідненька моя».

Схожі публікації

Залишити коментар