В Ужгороді відбулася творча зустріч із Сергієм Жаданом

від Комарі Альберт

Творчий вечір із поетом, письменником, громадським діячем Сергієм Жаданом провели в Закарпатській обласній універсальній бібліотеці ім. Ф. Потушняка. Говорили про його творчість, політику, футбол та соціальні проблеми. Також Сергій Жадан зачитав кілька віршів.

Зустріч із шанувальниками Сергій Жадан розпочав із читання віршів. Поет каже: востаннє на Закарпатті був два роки тому.

Читайте також: Український літературний вечір письменника Сергія Жадана, на якому він представив свої нові книжки – поетичну збірку «Список кораблів» та п’єсу «Хлібне перемир’я», відбувся у місті Дубаї

“Минулого разу в нас була дискусія, була цікава дискусія. Це був фестиваль, такий харківсько-закарпатський. Ми говорили про регіональні відмінності, про те, чим відрізняється схід від заходу, а чим не різниться, чим ми подібні, — розповів Сергій Жадан. — Було цікаво. Була така розмова на доволі непрості теми, але розмова однодумців. Люди питають про те, що їм цікаво: хтось питає про літературу, хтось – про музику, хтось – про кіно. Зазвичай, приходять дуже активні люди, такі, котрі цікавлять українською культурою, публіка, з якою цікаво мати справу”.

Разом з подругою на вечір із Сергієм Жаданом прийшла Ангеліна Павліш. Вона розповіла: “Я не дуже знайома із творчістю Сергія Жадана, але побачила оголошення у Facebook і зацікавилася. Прізвище відоме. У YouTube подивилася його поезії. Мене зацікавило, тому я хотіла більше про нього дізнатися”.

Марія Корсак – шанувальниця творчості Сергія Жадана. Жінка каже: вперше побувала на зустрічі із автором.

Читайте також: 12 українських письменників номіновано на літературну премію Центральної Європи

“Прийшла на зустріч не тільки через те, що мені подобається справа життя Сергія, а тому, що я надіюся, що буде трішки рок-н-ролу. Мені подобається, в мене хороший настрій”, — розповіла Марія Корсак.

Тривала зустріч із Сергієм Жаданом більше двох годин.

Нагадаємо, нещодавно відбувся міжнародний Інтернет-флешмоб «Українська книжкова діаспоріана: читацький вимір», що був присвячений вшануванню світлої пам’яті видатного українця, знаного книголюба професора Володимира (Мірка) Пилишенка. А 15 червня 2021 року відбулася онлайн-презентація монографії професора Окабе Йошіхіко «Історія японсько-українських відносин (1915–1937 рр.)».

Схожі публікації

Залишити коментар