Презентація української кухні відбулася в Єгипті

від Комарі Альберт

На запрошення посольства України в Єгипті українські шеф-кухарі Юрій Ковриженко і Андрій Калагурка презентували в Каїрі національну кухню.

Про це повідомляє Укрінформ.

Секретар посольства Богдан Горват розповів, що диппредставництво впродовж тижня проводило в Каїрі низку кулінарних дипломатичних заходів, які включали не тільки презентацію української кухні мешканцям столиці Єгипту, а й знайомство наших шефів з кулінарними особливостями цієї країни.

У межах гастрономічних заходів публічної дипломатії посол України в Єгипті Євген Микитенко та володар міжнародних кулінарних нагород Юрій Ковриженко розповіли на центральному каналі Національного телебачення Єгипту про традиційні українські страви. Окрім того, шеф-кухарі приготували українську вечерю для іноземних дипломатів та презентували вітчизняну кухню гостям ресторану найстаршого в Каїрі клубу “Геліополіс”, членами якого є багато представників влади, зокрема міністри і депутати, а також бізнесмени, лікарі тощо.

“Це була друга презентація української кухні в Каїрі за останні роки. Під час першої два роки тому на кулінарному фестивалі в Каїрі продегустувати страви українських шефів змогли 500 гостей. Цього разу наші шефи проводили не дегустацію, а приготували повноцінний обід на більш як 200 гостей”, – сказав Горват.

Дипломат зазначив, що, організовуючи презентацію, посольство свідомо відмовилось від запрошень, аби захід, який тривав чотири години, могли відвідати якнайбільше єгиптян.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Єгипті встановили Меморіал першому українському адміралу

Схожі публікації

Залишити коментар