Українці та грузини Швейцарії провели у Женеві мітинг проти агресії РФ

від Стожари

16 червня українці та грузини з усієї Швейцарії провели у Женеві мітинг на підтримку територіальної цілісності та суверенітету України та Stop Russian occupation of Georgia.

Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на допис у Фейсбуці активіста Женевського осередку Товариства українців Швейцарії Ольги Виноградової.

«Мій особистий низький уклін мітингувальникам, які спеціально вчора приїхали до Женеви з Берну, Базелю, Лозанни та інших швейцарських міст, щоб наш захід відбувся і звучав. Деякі спеціально відпрошувались з роботи, знайшли нянь для своїх дітей, помінялись із колегами (хто працює чи живе у Швейцарії, знає що це значить і як це цінно) для того, щоб прийти до нас і сказати, що #КримЦеУкраїна і завжди буде так #ДонбасЦеУкраїна і завжди буде так #АбхазіяЦеГрузія і завжди буде так і що разом нам вдасться #StopRussianAggression», – розповіла вона.

За словами Виноградової, попри те, що допуск до Парку ля Гранж, де відбувалась зустріч, був закритий і мітинг перенесли на площу Пленпале, завдяки небайдужим до теми України і Грузії журналістам учасникам акції вдалося донести їхнє гасла до великої кількості людей.

За це вона подякувала Нільсу Аккерману, Анні Аккерман, Андрію Ткачу, Насті Станко, Анні Нитченко, Олені Коронковій та Ігорю Кондратенку.

Зауважимо, раніше на сторінці Осередку у Фейсбуці повідомлялося, що організатори мітингу отримали інформацію, що перед його початком невідомі люди влаштували провокацію. Вони намагалися телефонувати в різні установи та контактувати з українцями у Швейцарії, говорячи, що акція на підтримку територіальної цілісності та суверенітету України не санкціонована ані містом, ані поліцією.

Нагадаємо, 16 червня в Женеві відбулася перша зустріч президентів США Джо Байдена й Росії Володимира Путіна.

Байден на пресконференції підтвердив, що під час зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним у Женеві було обговорене українське питання, і Сполучені Штати заявили про непохитну підтримку України на тлі агресії РФ.

Схожі публікації

Залишити коментар