Німеччина відкриває в’їзд для українців

від Стожари

25 червня вперше з початку пандемії Німеччина відкриває в’їзд для українців і виключає Україну зі списку країн з високим ризиком поширення COVID.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“25 червня вперше з початку пандемії Німеччина відкриває в’їзд для українців і виключає Україну зі списку країн з високим ризиком поширення COVID. Умова в‘їзду — щеплення вакцинами, визнаними Європейським агентством з лікарських засобів”, – йдеться в повідомленні.

Разом з тим, Кулеба запропонував відслідковувати деталі на інтерактивному ресурсі консульської служби.

“Починаючи з 25 червня 2021, в’їзд для осіб, яким повністю ввели вакцину від Covid-19 з України в Німеччину стане при певних умовах знову можливим. Повністю вакциновані особи зможуть знову в’їжджати до Німеччини з метою відвідання близьких і друзів, а також з туристичною метою”, – сказано в повідомленні посольства Німеччини в Україні.

Право в’їзду до Німеччини матимуть ті особи, які отримали щеплення однієї з вакцин, перерахованих на сайті Інституту Пауля Ерліха, якщо з дня щеплення останньою необхідною дозою вакцини або вакцини, яка вимагає однієї дози, пройшло не менше 14 днів.

Зараз це стосується тільки вакцин, визнаних Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА) – це препарати компаній BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Janssen.

Перелік вакцин планується розширити і доповнити іншими вакцинами з аналогічними захисними стандартами, як тільки будуть завершені необхідні тестування, підкреслили в посольстві.

Схожі публікації

Залишити коментар