Українську громаду Північної Македонії запросили на зустріч парламентарів України з македонськими колегами

від Комарі Альберт

Делегація від українського парламенту відвідала з візитом Посольство України в Північній Македонії, яке розташоване у столиці цієї країни Скоп’є.  

Про це повідомляє посольство України в Північній Македонії.

У зв’язку із  цим візитом української парламентської делегації у Посольстві України в Скоп’є було проведено урочистий захід, на який були запрошені, крім українських депутатів, члени депутатської «групи дружби» з Україною Собранія Республіки Північна Македонія, представники Міністерства закордонних справ Північної Македонії та українська громада імені Лесі Українки.  

Під час проведення заходу Посол України Наталія Задорожнюк зазначила: «Дуже приємно відзначити активізацію відносин між Україною та Північною Македонією в усіх сферах. Маємо інтенсивний політичний діалог, значне збільшення економічної співпраці.   Загалом, України в Північній Македонії стає більше. Ми дуже цінуємо також те, що Україна і Північна Македонія відновлюють міжпарламентське співробітництво. Дякуємо нашій українській делегації за її активність, а нашим македонським друзям за насичену і продуктивну програму візиту. Йдемо далі!».  

Читайте також: Українські туроператори разом із українцями Північної Македонії спільно розвиватимуть туризм

Також Голова української парламентської делегації Валерій Зуб подякував депутатам Собранія Республіки Північна Македонія та Посольству України за доволі змістовну програму візиту і традиційно відмінну організацію перебування депутатської групи співробітництва Верховної Ради України з Республікою Північна Македонія у Скоп’є. Валерій Зуб запевнив усіх присутніх в подальшому сприянні українських депутатів в розвитку українсько-македонських відносин.

У посольстві також зазначили, що українська парламентська делегація поклала квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку в Скоп’є.

Нагадаємо, раніше українці Північної Македонії звернулися до прем’єр-міністра та міністра закордонних справ Республіки з проханням сприяти вступу України в НАТО. Відповідне звернення у Фейсбуці оприлюднив голова української діаспори імені Лесі Українки у Північній Македонії Олександр Урбанович.

«У зв’язку з самітом НАТО 14 червня 2021 року Громада українців в Республіці Північна Македонія імені Лесі Українки звертається з проханням підтримати рішення Альянсу про політику «відкритих дверей» для України та Грузії та прискорити надання Україні Плану дій щодо членства (ПДЧ) у НАТО», – йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, 14 червня в Брюсселі відбувся саміт НАТО, головною темою якого було зміцнення трансатлантичних зв’язків та розгляд концепції розвитку Альянсу «НАТО-2030».

Схожі публікації

Залишити коментар