Прем’єр Чехії відповів на лист української громади та засудив російську агресію проти України

від Стожари

Прем’єр-міністр Чеської Республіки Андрей Бабіш надіслав відповідь на лист української громади в Чехії у зв’язку з агресивними діями Росії, спрямованими проти суверенітету України.

Про це повідомляє посольство України в Чехії у Фейсбук.

У своїй відповіді Бабіш зазначив, що Чеська Республіка незмінно підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України. Та засуджує окупацію Криму і підтримання РФ конфлікту на сході України.

“Актуальна ситуація на сході України, в Криму та в Азовському морі в поєднанні з посиленням військової присутності Росії на кордонах з України є великим ризиком для безпеки Європи. І хоча Росія заявила про відведення військ від українського кордону, однак ситуація залишається напруженою”, – йдеться у оприлюдненому листі.

Прем’єр-міністр Чехії також відзначив, що «чеська дипломатія регулярно підтримує Україну в рамках ЄС, НАТО, ОБСЄ, Ради Європи, а також на базі інших міжнародних організацій. Таким чином вона не лише допомагає утримувати в полі зору міжнародної спільноти інформацію про загрози, які стоять перед Україною з початку окупації Криму, але також активно допомагає посилювати здатність України протистояти тиску Росії».

Нагадаємо, Європейський конгрес українців, закликав генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа прискорити надання Україні плану інтеграції в НАТО.

Схожі публікації

Залишити коментар