Героям слава! Співробітники посольства США в Києві одягнули нову форму української збірної з футболу

від Стожари

Співробітники Посольства США в Україні одягнули нову форму української збірної з футболу на підтримку України. А також сказали, що чекають на першу гру в неділю.

Фірмову футболку, зокрема, одягнула і тимчасово повірена у справах США Крістіна Квін. Фотографії оприлюднили на сторінках посольства у соціальних мережах. “Не знаємо, хто переможе, але українська команда виглядатиме чудово”, додали американські дипломати.

Нагадаємо, напередодні УЄФА частково задовольнила скаргу російської футбольної організації стосовно символів на уніформі національної збірної України.

В УЄФА заявили, що напис “Героям слава!” на внутрішній стороні коміра футболок, хоч і був затверджений минулого року, проте у поєднанні з “Слава Україні” створює політичне гасло.

«Це конкретне поєднання двох гасел оцінене як чітко політичне за природою, маючи історичне і войовниче значення. Тому це конкретне гасло має бути видалене з середини футболок для змагальних матчів УЄФА відповідно до 5 статті регуляцій УЄФА щодо спорядження», – заявили в організації.

Разом з тим, користувачі соцмережі Facebook запустили флешмоб на підтримку нової форми збірної України. “Давайте разом змусимо УЄФА змінити свою думку – розміщаючи гасло “Слава Україні! Героям Слава” під дописами УЄФА у соціальних мережах, та на сторінці РФС (Російського футбольного союзу)”, – йдеться в дописі.

Нагадується, що гасло “Слава Україні. Героям Слава” — є нероздільним. Гасло символізує боротьбу за незалежність і сприймається як вітання. Нам є кого славити Героями.

Крім того, в коментарях до допису УЄФА користувачі вимагають від УЄФА змінити своє рішення і переглянути свою позицію щодо проведення одного із матчів у Санкт-Петербурзі, адже Росія є агресором щодо України і підриває основи безпеки та миру усього світового співтовариства.

Схожі публікації

Залишити коментар