На честь 130-ї річниці початку української імміграції до Бразилії у місті Марінга встановлять пам’ятний камінь

від Стожари

На честь 130-ї річниці початку української імміграції до Бразилії та 30 років відновлення Незалежності України у бразильському місті Марінга, що у штаті Парана, відбудеться церемонія встановлення пам’ятного каменю.

Про це повідомляє посольство України у Бразилії.

“Посол України та його дружина повинні повернутися до Марінги, шт. Парана у другому семестрі для церемонії встановлення пам’ятного каменю на честь 130-ї річниці початку української імміграції до Бразилії та 30 років відновлення Незалежності України, яке відбудеться  24 серпня”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як живе українська громада в Бразилії та про що мріють бразильські українці

За даними муніципалітету Марінга, українська громада міста налічує близько 200 сімей. У муніципалітеті мають бути побудувані культурний центр та сквер для збереження культури цієї європейської нації.

Читайте також: Як в Україні та Бразилії святкуватимуть 130 річницю з прибуття перших українських іммігрантів до Бразилії

Нагадаємо, у 2021 році відзначається 130-та річниця початку української імміграції до Бразилії, і в штаті Парана проживає більше 400 000 нащадків українців – це 80% від загальної кількості бразильців українського походження.

На честь 130-ї річниці початку української імміграції до Бразилії у місті Марінга встановлять пам’ятний камінь

Як ми раніше повідомляли, у Бразилії вже розпочалися культурні події з нагоди 130-річчя української імміграції до країни.

Схожі публікації

Залишити коментар