Друзі Путіна: Ексглава МЗС Австрії, яка танцювала з Путіним, увійшла до ради директорів “Роснефти”

від Стожари

Колишня очільниця Міністерства закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка у 2018 році запросила на своє весілля президента РФ Володимира Путіна й танцювала з ним, увійшла до ради директорів найбільшої нафтової компанії Росії — державної «Роснефти».

Про це повідомила пресслужба нафтової компанії.

Як йдеться у повідомленні компанії, до нового складу ради директорів увійшли 11 осіб, серед яких — чотири незалежних директори, зокрема — Карін Кнайсль, колишній міністр європейських інтеграційних і закордонних справ Австрії в 2017—2019 роках.

Кнайсль обійняла посаду незалежної директорки, й була висунута російським уряд на цю посаду ще у березні 2021 року.

Кнайсль очолювала зовнішньополітичне відомство Австрії у 2017 — 2019 роках. У 2018 році вона стала скандально відомою на увесь світ, саме після того, як на її весіллі побував Володимир Путін.

Сама тодішня міністерка запевнила, що запросила російського президента «спонтанно», бо він саме був в Австрії у той час. Як повідомляли ЗМІ, Путін привітав молодят букетом квітів і станцював із нареченою. Також Путін привіз із собою державний Кубанський козачий хор.

Зазначимо, що до ради директорів «Роснефти» увійшов також колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, який є головою ради директорів «Північного потоку-2». Крім офіційної посади, він фактично є лобістом Кремля в Європі, бо регулярно публічно підтримує політику Путіна. 

Ще двома незалежними директорами призначені:

 — Маттіас Варніг, виконавчий директор Nord Stream 2 AG;

 — Ханс-Йорг Рудлофф, голова правління Marcuard Holding.

Крім того, до складу ради директорів увійшли по два представники катарських інвесторів Qatar Investments Authority і структур BP, що є акціонерами Роснєфті, два представника російської влади і головний виконавчий директор, голова правління Роснєфті Ігор Сєчін.

Нагадаємо, у Чикаґо відбулася акція на підтримку України, під час якої українська громада закликала США, Європу та всі інші демократичні країни рішуче виступити проти російської агресії на Донбасі та в Криму та змусити Росію відвести свої війська від українських кордонів та з території Криму.

Схожі публікації