Діаспоряни провели Український день у Норвегії

від Комарі Альберт

Надзвичайно яскраве і цікаве свято провела українська діаспора Норвегії. Традиційно до акції діаспорян долучилося і Посольство України в Норвегії, яке завжди підтримує прагнення українців цієї країни плекати свої рідні національні традиції.   Український день – саме така назва свята, яке Українська громада Східної Норвегії у співпраці з Українським культурно-освітнім центром в Осло й етномайстернею Катерини Буханцової провела в Осло 30 травня. 

Про це повідомили в Українській громаді Східної Норвегії.

Під час заходу презентували українські традиції та культуру. Охочі змогли подивитися виставку, узяти участь у майстеркласах, послухати чарівні співи ансамблю Фолькемелоді, скрипку талановитого Сашка – Aleksander Zetterstrøm, подивитися показ мод.

«Я отримала все це в спадок від своєї тітки Єфросинії. Їй зараз 91 рік, сорочку вона вишивала та збирала сама, сукню шила майстриня у їхньому селі. Моє вбрання представляє Київську область (колишню Чернігівську губернію) Вишгородський район, село Жукин. Я привезла до Норвегії та сьогодні дуже рада, що трапилась нагода дістати зі скрині та показати нашій спільноті та світові цей самобутній, такий рідний, з дитинства знайомий одяг», – розповіла членкиня громади Східної Норвегії Світлана Макаренко.

Також відбувся майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок від Ніни Хаген і майстер-клас з Петриківського розпису.

«Ми хочемо подякувати всім, хто долучилася до організації та проведення цього дня! Фолькемелоді, українсько-освітній центр Еллісів, Етномайстерня Еллісів, Александру Зетерстрьому за фантастичну музику, шоу, показ мод, майстерклас з виготовлення ляльок-мотанок від Ніни Хаген, малювання Петриківського розпису від Даші», – йдеться на сторінці Української громади Східної Норвегії у Фейсбуці.

Організатори подякували за співпрацю посольству України в Норвегії, яке своєю чергою вручило книжки норвезькій публіці.

Раніше знана діаспорянка і майстриня розповіла Стожарам про українську школу в Норвегії та збереження культурної спадщини.

Схожі публікації

Залишити коментар