У Техасі оголосили листопад 2021 року місяцем пам’яті про Голодомор

від Стожари

У США палата представників штату Техас одноголосно ухвалила резолюцію, яка визнає листопад 2021 року місяцем пам’яті про геноцид українського народу. Завдяки ухваленій резолюції Техас став 23-м штатом, який визнав Голодомор в Україні геноцидом.

Про це повідомив Комітет США з визнання Голодомору в Україні геноцидом, зазначає Укрінформ.

«Враховуючи, що загроза геноциду та тиранії все ще присутня в нашому світі, цей жахливий епізод в історії людства містить попередження, які залишаються актуальними. Світова спільнота має вивчити уроки минулого, аби запобігти подібним злодіянням у майбутньому… Палата визнає листопад 2021 року Місяцем пам’яті геноциду в Україні й закликає мешканців штату замислитися про Голодомор і вшанувати пам’ять загиблих», – сказано в резолюції.

Читайте також: Крайовий комітет США з визнання Голодомору геноцидом розпочав національну дію з проханням до Ради Пулітцерівської нагороди переглянути свою заяву 2003 року та посмертно відібрати престижну Пулітцерівську премію, надану англо-американському журналісту Вальтеру Дюранті, який впродовж 14 років (1922–1936) очолював московське бюро газети „New York Times“ та свідомо писав у своїх матеріалах неправду про ситуацію в Україні, заперечуючи факт Голодомору і геноциду українського народу.

Комітет подякував пану Грегу Бучай, Почесному Консулу України (Емерит), за його зусилля та починання у сприянні інформуванню про Голодомор у штаті Техас.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Палата представників Конгресу США одностайним рішенням ухвалила резолюцію, у якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу.

На сьогодні обома палатами Конгресу США ухвалено рішення, в яких Голодомор визнано геноцидом.

Як ми повідомляли, за ініціативою української діаспори до парламенту Хорватії подано запит про ухвалення Декларації, що засуджує Голодомор як геноцид проти українського народу.

Схожі публікації

Залишити коментар