Чудотворній іконі “Надія безнадійних” – 400 років

від Комарі Альберт

Чудотворній іконі “Надія безнадійних”, яка зберігається у Соборі Успіння Пресвятої Богородиці в Чернівцях – близько 400 років. Таку інформацію виявили після реставрації ікони.

Про це на своїй ФБ-сторінці повідомив глава УГКЦ, Блаженніший Патріарх Святослав.

Ікона виявилася вдвічі старшою за Собор Успіння Пресвятої Богородиці, 200-річчя якого відзначають цього року. Коронування ікони Пресвятої Богородиці є історичною подією.

“Ми в Чернівцях коронували чудотворну ікону “Надія безнадійних”, якій, як виявилося у процесі реставрації, близько 400 років. Її назва – ”Надія безнадійних” – пов’язана з тим, що Богородиця, до якої молимося перед цією чудотворною іконою, є покровителькою і заступницею неплідних подружжів”, – написав Патріарх.

Під час проповіді Блаженніший Патріарх Святослав розповів, що ця ікона прославилася тим, що завдяки їй безплідні жінки отримували дар нового життя.

Нагадаємо, в Луганській області неподалік населеного пункту Трьохізбенка воїни одного з батальйонів, які нині тримають оборону, власне, східного кордону Європи, облаштували каплицю, яка має кілька надзвичайно сильних реліквій.

Сьогодні минає четверта річниця відходу до вічності Блаженнішого Любомира Гузара. 31 травня 2017 року він вирушив до Господа просити за Україну.

Схожі публікації

Залишити коментар