Українців Молдови запрошують взяти участь у 15-му ювілейному Марші Вишиванок у Кишиневі

від Стожари

Українців Молдови запрошують взяти участь у 15-му ювілейному Марші Вишиванок у Кишиневі!

Відповідне запрошення розмістив президент Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій (СКУМО) і голова Національного Конгресу Українців Молдови, громадський діяч, Дмитро Лекарцев на своїй сторінці у Фейсбук.

“Друзі, запрошуємо Вас взяти участь у 15-му ювілейному Марші Вишиванок у Кишиневі! Для всіх нас вишиванка – прадавня частина ідентичності українського народу 🇺🇦Сьогодні – це не просто красивий одяг, адже в ній зашитий генетичний код нації, її цінності, культура”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також про Танець вишиванок посеред північного вітру Манітоби на озері Вінніпеґ у Канаді.

Організатори заходу звертаються до учасників з проханням дотримуватись карантинних норм. Тож, соціальна дистанція і захисні маски є обов’язковими.

А чи знаєте, що символізує колір вишиванки?

“У цей святковий день, на марші, об’єднаємось, адже ми #СильнішіРазом“, – закликають організатори.

Марш Вишиванок відбудеться у Кишиневі 20 Травня о 14:00 у Сквері Кафедрального собору.

Нагадаємо, з 2015 року Марш вишиванок проводиться громадськими організаціями – Жіночою Громадою Українок Молдови та АУММ «Злагода». Цього року до організаторів приєднався і Національний Конгрес Українців Молдови!

Стало відомо, як українці святкуватимуть ювілейний 15 День вишиванки

Як раніше повідомлялося на сторінках Інформаційного порталу української діаспори “Стожари”, щороку у третій четвер травня у світі відзначають День вишиванки. У 2021 цій традиції виповнюється вже 15 років і свято нині припадає на 20 травня. Цього року День вишиванки відбуватиметься у форматі Дня вуличної етномузики.

День вишиванки в Україні відзначається в третій четвер травня. У 2020 році День вишиванки припадає на 21 травня.

День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.

Історія Дня вишиванки

Свято було засноване в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції “Всесвітній день вишиванки” і прийшли одного дня в українському традиційному одязі. Спочатку акцію підтримали кілька десятків студентів і викладачів університету, але в подальші роки свято вийшло на всеукраїнський рівень, до нього приєдналася українська діаспора по всьому світу, а також всі охочі підтримати Україну.

Читайте також: Вишиванка як унікальний код твого краю. Від Луганська до Львова – особливості вишиванок кожного регіону України

Схожі публікації

Залишити коментар