Пластові курені з Іспанії та Аргентини провели першу зустріч в он-лайн форматі

8 травня 2021 року відбулись спільні сходини пластунів Іспанії та Аргентини. Це дві іспаномовні країни, у котрих офіційно діє Пласт, у Іспанії лише 2 роки, а Аргентина відсвяткувала вже 75-ліття.

Про це повідомляється на сайті Конференції українських пластових організацій.

Уперше в історії Пласту в Іспанії відбулося заприсяження пластунів – вони отримали дозвіл від проводу та склали Пластову присягу Катерина Олійник та Андрес Мудрий.

«Відтак вони були іменовані «пластунами-учасниками» та склали Пластову присягу – Обітницю на вірність Богові та Україні. Церемоніал відбувся в одній з печер в горах провінції Валенсія, у рамках одного з етапів цьогорічного Свята Весни пластунів Іспанії», – йдеться в повідомленні.

Також відбулось іменування прихильниками, святкування дня народження та онлайн зустріч із пластунами з Аргентини. Це дві іспаномовні країни, у котрих офіційно діє Пласт, в Іспанії лише два роки, а Аргентина відсвяткувала вже 75-ліття. Говорили про однакові мовні проблеми при вихованні сучасної української молоді в діаспорі, плани на майбутнє та ділились своїм досвідом.

Нагадаємо, у квітні СКУ привітав Пласт з річницею заснування організації.

Схожі публікації

Залишити коментар