Шевченківська премія запустила вебплатформу

Власну вебсторінку запустила Національна премія України імені Тараса Шевченка – державна найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури й мистецтва.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

Перейти на сторінку Шевченківської премії можна за адресою – shevchenkoprize.com.ua

Лендінг з’явився у рамках оновлення премії, яке почали у 2019 році. Урочиста церемонія нагородження чергової премії очікується 22 травня, у день перепоховання Тараса Шевченка. Тепер шортлист і лауреатів нагороди оголошуватимуть на офіційному лендінгу, де також можна буде краще познайомитися із членами журі премії.

Нагаєамо, Національна премія України імені Тараса Шевченка була заснована 1961 року. Вона встановлена для нагородження за найвидатніші твори літератури й мистецтва, публіцистики й журналістики, які є вершинним духовним надбанням Українського народу, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість і самобутність, спрямовані на державотворення й демократизацію українського суспільства.

Як повідомлялося, комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка завершив прийом документів і творів на здобуття Національної премії 2021 року. Загалом до розгляду представлено 51 твір у шести номінаціях.

Схожі публікації

Залишити коментар