Стрічка «Дім» лауреатки Sundance стала доступна онлайн

Драматичний фільм Ірини Цілик «Дім» про підпільників та репресії на Галичині у 1940-их роках вийшов онлайн.

Про це повідомляє Нове українське кіно.

Драма розповідає про події, що відбуваються у другій половині 1940-их років на Галичині. За сюжетом, карпатський ліс і серед нього двоє – Славко і Нуся, що зупиняються на ночівлю в маленькій хатині, яка більше подібна на зимівку для худоби, ніж повноцінне житло.

Втім, варто героям зайти до неї, як стається диво: всередині це велика міська квартира кінця 30-х років із старовинними меблями, численними полицями книг, картинами на стінах. Та й самі герої у цьому паралельному просторі виглядають як інтелігентні міські галичани тих часів, а не замучені переховуваннями й очікуванням біди підпільники. Тут, усередині свого дому, вони майже щасливі.

Коли назад шляху немає і вперед немає його також, коли репресії і близька присутність ворогів змушують відмовитися від звичного життя і свого дому, все, що ми можемо, – зберегти цей дім у собі.

Онлайн фільм можна переглянути за посиланням (вартість перегляду 39 грн.).

Стрічка отримала нагороду від FIPRESCI на Одеському міжнародному кінофестивалі у 2016-му. Також фільм було включено у 2017 році до кінозбірки «Українська Нова Хвиля. 20/16+», що перебувала в національному кінопрокаті.

Як повідомлялося, іронічний мультфільм для дорослих про русалку представить Україну на фестивалі у Загребі.

Схожі публікації

Залишити коментар