Зустріч керівництва СФУЖО з українками Аргентини та Бразилії відбулася в онлайн-форматі

Світова управа та почесні голови Світової Федерації Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) провели першу віртуальну товариську зустріч з представницями українських жіночих організацій з Аргентини та Бразилії.

Про це СФУЖО повідомила у Фейсбуці.

«Відбулося тепле і щире спілкування між представницями українських жіночих організацій Південної Америки та країн світу, де є складові організації СФУЖО», – йдеться в повідомленні.

Про діяльність СФУЖО у вітальному вступному слові розповіли перша заступниця голови організації Євгенія Петрова та Головна представниця СФУЖО до ООН Марта Кебало, а молитву провела почесна Голова СФУЖО Орися Сушко. З привітанням також виступила Почесна Голова організації Оксана Бризгун-Соколик.

Учасниці товариської зустрічі мали нагоду ознайомитися із діяльністю наступних українських жіночих організацій країн Південної Америки – Аргентини та Бразилії:

  • Організація українських жінок «Відродження», Аргентина – основна доповідачка Марія Христина Зінько;
  • Союз українок Аргентини – основна доповідачка Христина Воловина-Липинська;
  • Об’єднання Жінок «Просвіта», Аргентина, – основна доповідачка Наталія Гоцалюк;
  • Українська жіноча організація при Українському Товаристві Бразилії – основна доповідачка Мірна Волошен.

«Теплі відгуки та враження учасниць товариської зустрічі про спілкування засвідчили, що такі події є надзвичайно потрібними, взаємно збагачують та надихають українських жінок світу на активнішу діяльність та тіснішу співпрацю», – йдеться в повідомленні.

Захід став гарною нагодою познайомитися, поділитися досягненнями, планами, свіжими ідеями та продовжити успішну співпрацю організованого жіноцтва світу під егідою СФУЖО.

Як повідомлялося, на початку квітня СФУЖО оголосило прийом заяв на здобуття стипендії імені Анни Кісіль для вивчення української мови.

Схожі публікації

Залишити коментар