Відео до 35-тої роковини Чорнобильської катастрофи. В пам’ять про мешканців міста Прип’ять

від Стожари

У Міністерстві культури та інформаційної політики презентували ролик, присвячений жителям першого відселеного після катастрофи на ЧАЕС міста Прип’ять.

Про це повідомляє пресслужба МКІП.

“В пам’ять про мешканців міста Прип’ять, які перші відчули на собі наслідки найбільшої техногенної катастрофи у світі”, – йдеться у дописі до відео.

Як повідомляється, цей ролик виготовлено Міністерством культури та інформаційної політики; Державним агентством з управління зоною відчуження та громадською організацією «Контемпорарі Київ».

В ролях: Володимир Раков; Галіна Пєха; Анатолій Сачівко; Анастасія Харченко; Олександр Пташник; Віталій Эфімов.Режисер-постановник: Максим Коцький.Продюсери: Андрій Максюта; Вадим Скальський.Оператор-постановник: Тимофій Орел.Художник по світлу: Валерій Бутков.Художник-постановник: Володимир Клим.Композитор: Дмитро Авксент‘єв.Асистент режисера: Данило Зубков.Дрон: Валеріян Копинець.Стиль: Аліна Лапа.Асистент стиліста: Вікторія Соловйова.Асистент по акторам: Юлія Лопата.Фокуспуллер: Арчіл Сірадзе.Механіки камери: Дмитро Розпутній.Освітлювачі: Костянтин Куніцин; Олексій Орлов; Віталій Шульпін; Владислава Буткова.Адміністратор: Ігор Ропан.Постановники: Володимир Нетреба; Ігор Мартовенко. Бекстейдж: Роман Орел; Аліна Рижкова; Анатолій Сачівко; Ольга Максюта.Режисер монтажу: Марина Димшиць.Кольорокорекція: Марина Ткаченко.Закадровий голос: Марія Дрягіна.Продакшн студія: Livingston production.Технічне забезпечення: Patriot Rental.Транспорт: Starwagen (Ірина Копинець).Фахівці супроводу ДП “ЦОТІЗ”: Бездіжа Юлія; Пишна Оксана.Подяка: Олександр Сирота; Микита Кузьменко; Apache Crew.

Нагадаємо, аварія на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 р. сколихнула весь цивілізований світ, що назве її потому найбільшою техногенно-екологічною катастрофою ХХ століття. Одними з перших на трагічну подію відреагувала українська діаспора, яка на тлі недостовірних даних про радіацію з боку радянської України, применшення кількості жертв і постраждалих від «мирного атому», різкої відмови від міжнародної допомоги, привернула увагу світової спільноти на реальні обставини та наслідки чорнобильського лиха. Про їхні протестні акції, інформаційні повідомлення з цього приводу, молебні, конференції щодо нагальних українських проблем, про важливість допомоги співвітчизникам по той бік кордону розповідають документи, що знаходяться на зберіганні у Центральному державному архіві зарубіжної україніки (ЦДАЗУ).

Схожі публікації