У Торонто запросили на українські весняні обрядові пісні з Марічкою Марчик

Інститут Святого Володимира в Торонто запрошує стати часткою розповіді про те, як і коли наші предки відзначали початок весни.

“Приєднуйтеся до етномузиколога та співачки Марічки Марчик та дізнавайтеся більше цікавих фактів про весняні обрядові пісні – веснянки та гаївки”, – йдеться у повідомленні на сайті Інституту.

«Станьте часткою розповіді про те, як і коли наші предки відзначали початок весни… Послухайте стародавні архівні аудіозаписи, зроблені у віддалених українських селах. Пориньте в красу унікального українського мелосу різних етнічних регіонів України. Співайте разом з Марічкою у майстерні народного співу – і отримайте гарантовано гарний настрій та радість!», – повідомили організатори.

Зауважується, що ця майстерня пропонується українською мовою, з англійським перекладом Марка Марчика, супутника життя Марічки та другої музичної душі.

Онлайн-подія відбудеться 6 травня о 7:00-8:00 (час США та Канада).

Участь у заході є безплатною. Інститут Св. Володимира буде сердечно вдячний за пожертви, які підуть на розвиток подальших культурних програм.

Із запитаннями щодо події можна звертатися на пошту: [email protected].

Раніше ми вже писали про канадську співачку Марічку Марчик, яка створює онлайн-енциклопедію старовинних українських пісень.

Схожі публікації

Залишити коментар